A felkészülési mérkőzéseken eddig nem sok babér termett Hollandia számára, először a Bayern München elleni fiaskó fájdította szívünket, majd Bulgária intézte el az Oranjét, ráadásul hazai pályán. Nem csoda, hogy Bert Van Marwijk rendesen kiakadt és kiosztotta fiait, aminek meg is lett az eredménye, tegnap este végre összejött a győzelem Szlovákiával szemben. A mutatott játékkal még sem lehetünk elégedettek, több ízben csak a szerencsének, no meg Maarten Stekelenburgnak volt köszönhető, hogy érintetlen maradt a holland kapu.

 

 

A szlovákok már a 3. percben kis híján vezetést szereztek, amikor Marek Bakos egy jobb oldali beívelést a hosszú oldalon érkezve a lécre fejelt. Ezután próbálták átvenni a játék irányítását a hollandok, ami többé-kevésbé sikerült is nekik, és bár nem záporoztak a szlovák kapu felé a hazai támadások, egy bal oldali akció végén megszerezte a vezetést Hollandia. A később is aktívan játszó, a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó Ibrahim Afellay bal oldali beadásába Saláta Kornél ért bele szerencsétlenül és a védő lábáról a kapuba pattant a labda.

Az első félidő végén ismét a vendégek voltak aktívabbak, előbb Bakos bombázott az oldalhálóba egy közvetett szabadrúgást követően, majd Miroslav Stoch beadásánál kellett bravúrt bemutatnia a holland hálóőrnek.

A hollandok játéka azután javult fel jelentősen a második félidőben, hogy Wesley Sneijdert kisebb sérülés miatt le kellett cserélni. A helyére beálló Rafael van der Vaart ugyanis lendületet hozott a hazaiak futballjába. A Tottenham középpályása előbb 17 méterről a lécet találta el, majd a 75. percben 14 méterről, jobbról kilőtte a hosszú alsó sarkot, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Hollandia a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon Dániával, Németországgal és Portugáliával küzd majd a csoportkörben, de addig még egy felkészülési mérkőzés vár Bert van Marwijk szövetségi kapitány csapatára, méghozzá szombaton Amszterdamban Észak-Írország ellen. Van tehát lehetőség javítani és végre formába lendülni.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS HOLLANDIA–SZLOVÁKIA 2–0 (1–0)

 

Rotterdam, Vezette: Bezborodov (orosz)


HOLLANDIA: Stekelenburg – Heitinga, Bouma (Vlaar 46.), Van der Wiel – Van Bommel N. de Jong – Robben (Narsingh 84.), Sneijder (Van der Vaart 51.), Schaars, Afellay (Kuyt 80.) – Van Persie (Huntelaar 68.)


SZLOVÁKIA: Mucha – M. Cech (Guldan 76.), Hubocan, Pekarík, Saláta – Guédé (Kóna), Svento, Hamsík, M. Breznaník (Prochazka 46.)– Stoch (Kopúnek), Bakos (Holosko 78.)


G: Saláta (8. – öngól), Van der Vaart (75.)

 

Forrás:

nso.hu

Szólj hozzá!

Címkék: foci videó szlovákia futball hollandia euro2012 oranje hup holland hup feelkészülési mérkőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr804556560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása