Louis van Gaal, az Oranje szövetségi kapitánya kihirdette a holland labdarúgó-válogatott bő, 30 fős világbajnoki keretét. Nagy meglepetés nincsen, a legnagyobb hiányzók a rutinos védő Gregory van der Wiel és a márciusban térdszalagszakadást szenvedő Kevin Strootman, viszont 6 játékos is található a névsorban, akik szerepeltek a 2010-es vb-döntőben.

2338178_full-lnd.jpg

Nigel de Jong, Arjen Robben, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart, Robin van Persie és Wesley Sneijder is ott volt azon 14 játékos között, aki szerepet kapott a négy évvel ezelőtti vb-döntőben, amelyet a hollandok sajnos hosszabbításban buktak el a spanyolokkal szemben.

A Feyenoord hét játékossal képviselteti magát a keretben, a PSV négy, az Ajax három labdarúgót ad, a légiósok közül egyedül a Swansea-ból érkezik két játékos. A fennmaradó 14 játékos 14 különböző klubból érkezik.

Mindig nehéz meghozni ezeket a döntéseket. Bár a kimaradók biztos bosszankodnak, de szerintem mindenkivel sikerült normálisan megbeszélni a döntésemet. Most adott a lehetőség a keret tagjai előtt, hogy meggyőzzenek arról, helyük van a végleges névsorban is" – mondta Van Gaal.

van Gaal azt is elmondta, hogy ötvédős rendszert fog alkalmazni a június 12-én kezdődő világbajnokságon.

„Három okom van, hogy megváltoztatom a megszokott rendszert. Egyrészt Kevin Strootman sérülése, másrészt nincs minőségi balszélső a csapatban, harmadrészt pedig legalább három kreatív labdarúgót szeretnék a pályára küldeni" - mondta a szakvezető, aki így 5-3-2-es rendszerben fogja szerepeltetni a nemzeti együttest Brazíliában.

A Mester arról is beszélt, hogy az új szisztéma nem újdonság, ez a régi idők holland futballját idézi, és bármikor, akár meccs közben is könnyedén válthatnak a megszokott 4-3-3-as rendszerre.

A végleges, 23 tagúra (20 mezőnyjátékos és 3 kapus) szűkített vb-keretek leadási határideje június 2., a FIFA ezeket június 5-én publikálja. kedvenceink a B-csoportban június 13-án a spanyolok ellen kezdik a vb-t, majd Ausztráliával és Chilével találkoznak.

Szerintetek ki fog a legjobban hiányozni és meddig juthatnak a Narancsok?

 

BŐ HOLLAND KERET A BRAZÍLIAI VILÁGBAJNOKSÁGRA


Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United – angol), Michel Vorm (Swansea City – brit), Jeroen Zoet (PSV)


Védők: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Ron Vlaar (Aston Villa – angol), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (Augsburg – német), Stefan de Vrij (Feyenoord).


Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City – angol), Jonathan de Guzman (Swansea City – brit), Nigel de Jong (AC Milan olasz), Wesley Sneijder (Galatasaray – török), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV – német), Georginio Wijnaldum (PSV)


Csatárok: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04 – német), Dirk Kuyt (Fenerbahce – török), Jeremain Lens (Dinamo Kijev – ukrán), Robin van Persie (Manchester United – angol), Quincy Promes (FC Twente), Arjen Robben (Bayern München – német)

 

Forrás: nemzetisport.hu

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr66161014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2014.06.11. 13:04:51

Már nagyon várom! Erős kezdés lesz a pénteki meccs a hanyatló spanyolok ellen... :-)
süti beállítások módosítása