Tegye fel a kezét jó magasra, aki előre tudta, hülyére verjük szerencsétlen spanyolokat! Mi bevalljuk töredelmesen, legszebb és legtitkosabb álmainkban sem gondoltunk rá, hogy úgy szaladunk át a címvédőn, ahogy korábban még soha senki. Szerettük volna, ha kedvenceink meglepetést okoznak és egy szoros meccsen begyűjtik a 3 pontot, de azt a fajta lehengerlő játékot, amellyel tegnap lemosták az ellenfelet a pályáról, na azt még elképzelni sem tudtuk. Sapanyolország - Holandia 1-5 ... Leírni is gyönyörűség!

Pedig nem indult valami fényesen a legutóbbi vb döntő visszavágójaként beharangozott mérkőzés. Először Sneijder hibázott ziccert, majd a spanyolok kaptak egy erősen vitatható tizenegyest, amelyet Xabi Alonso higgadtan értékesített (1-0). Az első félidő végéig erősen döcögött a holland gépezett, de a 44. percben érkezett Blind és Robin van Persie, az utóbbi pedig egy káprázatos fejessel kiegyenlített, így a csapatok döntetlennel vonulhattak pihenőre (1-1).

A második félidő pedig megmutatta a világnak, a totális futball él és virul, az Oranje pedig hiába csupán 15. a FIFA aktuális ranglistáján, nem szabad leírni őket. Először Robben vette be Casillas hálóját egy gyönyörű cselt követően (1-2), majd de Vrij gyötörte be a lasztit Sneijder szabadrúgásából. Már 3-1 volt az állás, a spanyolok pedig teljesen összezuhantak.

A 72. percben végleg eldőlt a találkozó, az egyébként általában kifejezetten magabiztos Iker Casillas hibázott óriásit egy hazaadás végén, van Persie pedig megszerezte csapata negyedik, saját maga második találatát (1-4).

A kegyelemdöfést Robben adta meg a spanyoloknak a 80. percben. A félpályáról indulva könnyedén lefutotta Sergio Ramost, elfektette Casillast, majd két érkező védő mellett a felsőbe vágta a labdát (1-5).

Végül csak a szerencsének és Casillasnak köszönhették a spanyolok, hogy nem kaptak további gólokat, a végeredmény így is bombameglepetés, ahogy az is, mennyire indiszponáltan és rengeteg hibával játszott a címvédő.

Louis van Gaal ugyan tökéletesen felkészítette a hollandokat és jelenleg vezetik is a B csoportot kedvenceink,de óva intenénk mindenkit attól, hogy hurráoptimizmus legyen úrrá rajta. Helyén kell tudni kezelni ezt a sikert. Ez csak az első, bár igen fontos lépcső volt a végső cél felé, amely nem más, mint az első világbajnoki cím megszerzése, de az út még nagyon hosszú. A következő lépést Ausztrália ellen teheti meg az Oranje szerdán 18 órától. Mi szorítunk nekik!

 

 

 

B-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG–HOLLANDIA 1–5 (1–1)
Salvador, Arena Fonte Nova. Vezette: Rizzoli (olasz)
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xabi Alonso (Pedro, 63.), Busquets – D. Silva (Fabregas, 78.), Xavi, Iniesta – Diego Costa (Fernando Torres, 63.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
HOLLANDIA: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman, 77.), Martins Indi, Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 62.), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens, 79.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: Xabi Alonso (27. – 11-esből), ill. Van Persie (44., 72.), Robben (53., 80.), De Vrij (64.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr816300570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabaxx 2014.06.16. 17:18:46

Jó magasra felteszem a kezem, ugyanis én tudtam és előre meg is írtam. Itt olvasható: vb2014.com/spanyolorszag-hollandia-haborgo-csillagok-masodik-kiadas/
süti beállítások módosítása