Vártam, egyre vártam, hátha valamelyik szerkesztőtárs leveszi a vállamról a terhet és nekiveselkedik ennek a cikknek, de ahogy látom, nekem jut ez a kifejezetten hálátlan feladat, úgyhogy ezennel megtöröm a két napja tartó gyászszünetet. Nem leszek túl hosszú, nem megyek bele a részletekbe, nem fogom boncolgatni a halovány szereplés okait, sokan megtették már előttem, inkább előre tekintek. Ahogy azt jól tudjátok, Hollandia 2-1 arányú vereséget szenvedett Németország legjobbjaitól és két kör után, szerzett pont nélkül utolsó helyen áll a B csoportban. Megmondom őszintén, a vb ezüst után nem erre számítottam és egy nagy adag keserűség van bennem, de ahogy vérbeli fanatikushoz illik, a reményt még nem adtam fel. A körbeveréseknek köszönhetően ugyanis még mindig van esély a továbbjutásra. Ehhez azonban mindenképpen győzni kell Portugália ellen, minimum 2 góllal és a németeknek sem szabad leadni a dánok elleni mérkőzést.

oranjemars.jpg

Sokan kérdezték tőlem, miért tartok ki még mindig az Oranje mellett, én pedig csak meredtem rájuk értelmetlen ábrázattal, majd legyintettem. Minek is magyaráznám, hogy a valódi fociszurkoló nem az eredményességtől teszi függővé, kiért szorít, és akkor sem pártol el a kedvencektől, ha épp nem megy a csapatnak.  Várom az utolsó fordulót és őszintén remélem, hogy végre az én Hollandiámat láthatom a pályán, a világ legjobb válogatottját! Még meglehet az Eb arany! Hup Holland Hup!

13 komment

Címkék: hollandia eb2012 euro2012 hup holland hup

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr974590009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heiki töltő 2012.06.15. 11:10:22

A hollandok csapatszinten mondtak csődöt. Nem hiszem, hogy van Marwijk sokáig marad kapitány. Vérfrissítés kéne nekik a játékosállományt és az edzői stábot tekintve is. Az eddigi teljesítményük tükrében a vb-ezüst kicsúszott eredménynek tűnik. Szerintem ez a hajó már elment!

G_Norton 2012.06.15. 11:30:00

Én is még reménykedek, hátha... De akkor nagyobb változtatások kellenek, pl Robbent nem szabad a kezdőbe tenni, mert a tét itt már nagyon nagy. Tegnapelőtt is milyen durcásan, megsértődve vonult le... Ebből Eb arany szerintem már nem lesz, de legalább jussanak tovább, a zselés haskockákat csak megverik most már.

@heiki töltő: Ha Marwijk megy is (szerintem is a torna után gyorsan kirúgják), marad ez a súlyos probléma az új kapitánynak. Elsősorban ezzel az ellentéttel lesz most baj, nem feltétlenül a kerettel.

flea 2012.06.15. 11:40:37

Egy Robben nélküli holland válogatott még szimpatikus is lehetne, valóban.

De azt elnézve, hogy a portugáloknak az amúgy penge és nem összevissza önzőző németek is csak egy szerencsésen megpattant beadásból tudtak gólt fejelni, majd ugyanezek a portugálok a dánok elleni meccsen a 2-2-es hidegzuhany után is össze tudták kapni magukat, nem látom, honnan jönne a holland győzelem.

Legfeljebb ha Marwijket azonnal elzavarnák (az mindegy is, ki ülne a helyére), de ilyesmi csak a mesében van.
És még ez esetben is ott a lehetőség, hogy a dánok kihúznak egy döntetlent, akkor meg megette a fene.

Orulez 2012.06.15. 11:42:19

Hát azt tőlem is sokan kérdezik, mit szeretek az Oranjeben, miért is tartok ki mellettük. Hát ezt a kérdést megválaszolásra magam sem tartom érdemesnek. Egyébként szorítani lehet sőt kell is, hiszen szurkolók vagyunk vagy mifene, de ha reálisan akarom nézni, nem tudom minek örülnék jobban ha véget érne ez a vergődés, vagy kapna a csapat egy boostot a továbbjutás után. Akkor majd azt hallgathatjuk, hogy micsoda szerencse. Mondjuk azt lesz**nám.

van der fan 2012.06.15. 11:42:40

Marwijk nagyon keményfejű szerintem, sokkal rugalmasabban kéne kihasználnia ezt a keretet. van der Vaart pl. szerintem simán mehetne kezdőnek, Robben és Afellay meg a kispadra. Kuyt is kevés szerepet kap. Robin van Persie és Huntelar tényleg nem tudnak együtt jól játszani. Mindketten középen tudják hozni a formájukat, de ha egyszerre vannak a pályán, akkor az egyiknek ki kell húzódni a szélre, akkor meg inkább csak az egyikük legyen fent szerintem.

flea 2012.06.15. 11:52:28

@van der fan: szerintem RvP szélen is jó, pl. a dán meccsen beívelt egy tökéleteset Sneijder (!) fejére...

Afellay reménytelen. Tán ha játszott volna a Barcában... Tuti felraknám helyette Kuytöt, ha másért nem, akkor azért, mert a csávó neve szinonim az utolsó percig akár kúszva-mászva pályán meghalással. Arra meg az első perctől szüksége lett volna Hollandiának, most meg főleg.

robot_ 2012.06.15. 12:39:06

En a Bergkamp, Kluivert, Davids, Overmars, Seedorf, 2 DeBoor, Reiziger, Cocu, Van der Saar... idejen nagyon szerettem a Hollandokat eveken at, de szerintem mindig is problemas csapat voltak. Csomo rasszizmus volt mindig, rengeteg botrany, meg sok egyedieskedes. Megis egesz kicsi orszag letukre, borzalmasan sok tehetseget adnak ki generaciorol generaciora. De a mostani csapatot nem igazan tudom szeretni. Ha csak es csupan Arjen Robben, csak es kizarolag pszichologiai ertelemben rendben volna, akkor a Hollandok most vilagbajnokok lennenek, es az FC Bayern meg kupagyoztes, es BL Gyoztes. (a 2 db 11-esre es a Casillas elleni 1-1 -re gondolok a dontoben)

maydayray 2012.06.15. 14:19:06

@robot_: Nem is a kihagyott tizenegyes volt a gond Robbennél, hanem az, hogy utána kompenzálni akart, ő akart belőni mindent, nem fogta fel, hogy egy gólpasszal is be tudja húzni a bl-t.

Michael Laudrup 2012.06.15. 15:21:45

A németek nem adják le adánoknak a mérkőzést, ebben biztos lehet mindenki, de a dánoknak a németek ellen mindig jól ment az elmúlt húsz évben. Hatszor találkoztunk velük 1992 júniusa óta, és ebből 3X nyertünk, egy döntetlen volt, és kétszer kaptunk ki. A hat meccsből öt barátságos volt, az egyedüli tétmeccsen (a svédországi EB döntőjében) simán vertük a németeket 2-0-ra, akkor sem mi voltunk az esélyesek, és hangsúlyozom, hogy akkoriban Németország világbajnok volt, nem akármilyen csapatot vertünk tehát az EB-döntőben. Úgyhogy meg lehet feszülni a portugálok ellen Despota, de sajnos az nektek csak arra lesz elég, hogy ne három vereséggel utazzatok haza Hollandiába. Hup, beszéltem...:D

fror83 2012.06.15. 15:43:28

Ahogy sokan mondták, nincs holland csapat... Van a pályán 11, egyébként nagyon jó játékos, ül a cserepadon 12 ugyanolyan jó, vagy esetleg még jobb, mégse megy a játék. Két klasszis csapatot össze lehetne állítani a keretből, de egy működőképeset sem tudnak.
Közben a németeken, a dánokon, de még a portugálokon is azt látni, hogy meghalnak a pályán EGYMÁSÉRT.
Robbent meg el kellene már felejteni...

robot_ 2012.06.15. 15:47:34

@Michael Laudrup:
Igen, de szerintem meg a motivaltsag legalabb olyan fontos. Ez a nemet csapat nem vilagbajnok es nem is europabajnok, de erdemes mind a ketto cimre, legalabbis ha 2-3 csapatot modnani kell mintket cimre, akkor sanszos h mindkettobe bele lehet rakni a nemeteket. Es ezt most kell megmutatniuk. mindig dontosok vagy 4 kozott vannak, ritka eleguk lehet mar belole.

Michael Laudrup 2012.06.15. 19:49:30

robot_

A motiváltság nálunk meglesz, mert mi is tovább akarunk jutni. És azért kell a győzelemre mennünk, mert döntetlen esetén csak akkor mennénk tovább, ha a portugálok kikapnak a hollandoktól, mindegy mennyire. Ha viszont a luzitánok ikszelnek vagy nyernek, akkor mi hiába ikszelünk le a németekkel, kiesünk. Úgyhogy ezért kell nyernünk Fritzék ellen.

A hollandok pedig csak akkor mehetnek tovább, ha két- vagy annál több gólt rúgnak Ronáldóéknak és mi kikapunk a németek ellen. Ez biztos nem jön össze, mert a portugálok sem rosszak, és csapatként jobban működtek eddig. No meg persze azért, mert mi nem kapunk ki a németektől!

ottomoll 2012.06.17. 00:41:12

@Michael Laudrup: Sztem a helyzet annyiban más '92-höz képest. hogy itt a dánok vannak győzelmi kényszerben, míg ott -jóval esélyesebbként- a németek voltak. Most a dánoknak mindenképp kell a 3 pont. És akkor még volt egy kapuslegendájuk is...
süti beállítások módosítása