Nehéz dolog az embernek összeszedni a gondolatait, miután kedvenc csapata vereséget szenved, ráadásul egy jóval gyengébbnek és esélytelenebbnek tartott ellenféltől. Talán ez volt az oka, hogy szokásomtól eltérően nem közvetlenül a mérkőzés után kezdtem megírni ezt a kis összefoglalót, hanem aludtam rá egyet, hagytam ülepedni a történteket. Gyorsan szeretném leszögezni, minden elismerésem a dánoké, remekül védekeztek, hajtottak, küzdöttek körömszakadtáig, de Hollandia kizárólag saját magának köszönheti, hogy nyeretlenek maradtak. 28 kapura lövésből képtelenek voltak a hálóba találni és a szerencse is elpártolt tőlük, elég csak Robben kapufájára gondolni, vagy a meg nem adott tizenegyesre.

Az Oranje remekül kezdte a mérkőzést, a fiatal Willems és Robin van Persie is veszélyeztetett, benne volt a levegőben, hogy a narancsosok megszerzik a vezetést. Aztán, ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 24. percben, szinte a semmiből megszerezték a vezetést a dánok. Krohn-Dehli lecsapott egy lecsorgó labdára, egy gyönyörű csellel betört a tizenhatoson belülre és egy pazar lövéssel a hálóba juttatta a labdát Stekelenburg lába között.

A hollandokat kissé megfogta a bekapott gól, de bő tíz perccel később minden esélyük meg volt az egyenlítésre, mégsem tudtak élni vele. A dán hálóőr Andersen óriási hibát vétett, amikor csapattársai helyett Robbenhez passzolta a labdát, aki megeresztett egy bombát a tizenhatos vonaláról, de a kapufa hárítani tudott.

A második félidő holland mezőnyfölényt és szívós dán védekezést hozott. A számtalan helyzetet azonban képtelen volt gólra váltani az Oranje, ráadásul sem az angol gólkirály, van Persie, sem a csereként beálló Huntelaar nem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez, közösen hibáztak el egy ajtó-ablak szituációt. Bert van Marwijk pályára küldte van der Vaartot is, de ezen a kora esti összecsapáson egyszerűen semmi sem jött össze a hollandoknak. Az utolsó percekben teljesen hitehagyott alakulat látványát keltették a pályán. A lefújást megelőző pillanatokban még egyenlíthetett volna a holland válogatott, Huntelaar teljes joggal reklamált büntetőt, miután egy dán védő belepaskolt a labdába, de Skomina játékvezető valószínűleg itt már nem akart belenyúlni a mérkőzésbe. A végeredmény Hollandia - Dánia 0-1.

 

 

Meg kell mondjam, gyászos hangulatban kapcsoltam ki a televíziót. Már-már úgy voltam vele, hogy az esti német-portugált is kihagyom, végül csak azért is a képernyőre tapadtam, mégis csak Eb és a csoporttársak játszottak. Nehéz helyzetbe kerültek kedvenceink a halálcsoportban. Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el, ha azt mondom, a dánok elleni volt az a bizonyos meccs, amelyet egyszerűen kötelező lett volna hozni a továbbjutás érdekében. A csalódást keltő eredménynél csak az fájóbb, hogy Németország és Portugália is remekül futballozott Lvivben, az Oranje pedig győzelmi kényszerbe került. Fel van tehát adva a lecke, nincs mese, győzni kell a hátralevő két mérkőzésen, hogy 1988 után ismét a méltó helyére kerüljön a Henri Delaunay kupa. Nem lesz egyszerű a feladat, de ne feledjük, a legutóbbi világbajnokságon a későbbi győztes spanyolok is vereséggel  kezdték a tornát. Hup holland Hup!

EURO 2012 B-CSOPORT, 1. FORDULÓ HOLLANDIA–DÁNIA 0–1 (0–1)


Harkiv, Metaliszt Stadion, 35 923 néző. Vezette: Skomina (szlovén)


HOLLANDIA: Stekelenburg – Van der Wiel (Kuyt, 88.), Heitinga, Vlaar, Willems – N. de Jong (Van der Vaart, 71.), Van Bommel – Robben, Sneijder, Afellay (Huntelaar, 71.) – Van Persie.

Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk


Kispad: Krul, Vorm (kapusok), Boulahrouz, Mathijsen, Bouma, Schaars, Strootman, L. de Jong, Narsingh


DÁNIA: S. Andersen – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Kvist, Eriksen (Schöne, 74.), Zimling – Rommedahl (Mikkelsen, 84.), Bendtner, Krohn-Dehli.

Szövetségi kapitány: Morten Olsen


Kispad: K. Schmeichel, Lindegaard (kapusok), C. Poulsen, Bjelland, Okore, Silberbauer, Pedersen, Wass, J. Poulsen, Kahlenberg


Gólszerző: Krohn-Dehli (24.)

3 komment

Címkék: foci futball hollandia dánia vereség euro2012 oranje hup holland hup

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr674576259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Norton 2012.06.10. 12:18:46

"Nem akart belenyúlni a meccsbe", mégis sikerült neki, ilyen esetekben MINDIG belenyúlnak. Szerintem pont azzal nem nyúlt volna bele, ha befújja, aztán már nem a bírón múlik, ha ne adj isten RVP, vagy Robben kihagyja.

A bíró ezen kívül, meg még néhány apróbb szabálytalanságon kívül megfelelő volt, az viszont kiborító volt, hogy semmi sem akart bemenni.

Gondolom nem csak én vagyok egyedül azzal, hogy Robbent az első baromkodása után lecserélném, pont olyan, mint amikor áltsuliban a játszótéren a legönzőbb kisköcsög megkapta a labdát, és egyedül akarta megoldani. Egyszer sem sikerült belőnie, a végén pedig mérgében kirúgta a labdát az úttestre, és picsogva levonult, vagy pedig idegből rugdósodott, amíg meg nem jelent a tesitanár, vagy valamelyik tanítónéni. Megbízhatatlan, Kuytöt oda.

A dánok defenzív focija sem tetszett, lehet nekem azzal jönni, hogy jajdeszépen csinálták, a futballban elsősorban a gólgazdag meccseket nézném, nem az 1-0-kat, már a vébén is elég kiborító volt, hogy visszaköszönt a bináris számrendszer (igaz, ez azoknál jóval nézhetőbb meccs volt).

Röviden összefoglalva iszonyú nagyot kell dobni a németek ellen, muszáj őket megverni, különben már a csoportkörben búcsúzhatnak, ilyen szégyen utoljára 10 éve volt, amikor van Gaallal ki sem jutottak a srácok. A németek meg kemények lesznek sajnos...

tomfree 2012.06.10. 15:47:28

Robben egy végtelenül önző játékos, Affelay nagyon gyenge volt, de Van Persie sem remekelt. Nem értem, hogy Huntelaart miért nem korábban játszatta az edző. Egész egyszerűen hiányzott egy irányító középpályás a csaptból és a védelem sem volt nagy szám. Nagy felátmadás kell, mert ebből így bukta lesz. Mondjuk tegnap nekem volt bukta a fogadásokon...kösz srácok.

Michael Laudrup 2012.06.10. 16:29:48

A tegnapi meccsen aki jobban akarta a győzelmet az nyert. Ez nem szépségre megy, hanem eredményességre. Ez nem pontozásos sport, mint a box, ezt gólra játszák. Holandia - ha annyira jó, aminek mondják, tartják - akkor legyőzi a németeket és a portugálokat. Mi mindent megteszünk, hogy a portugálokat kivegyük már szerdán a versenyből...
süti beállítások módosítása