A ma esti holland-portugál mérkőzés felér egy Eb-döntővel is - legalábbis a holland és a portugál szurkolók számára, meg persze a dán szimpatizánsok is kénytelenek fél szemüket rajta tartani az összecsapáson. Több helyen leírták már, hogy mikor melyik csapat jut tovább, ebből a szempontból számunkra két végeredmény lehet kedvező:

  • alapfeltétel: a hollandoknak két góllal kell verni Portugáliát
  • és emellett a németeknek meg kell verniük a dánokat.

tovabbjutas.jpg

A dán blogból lopott táblázat alapján jól látható, hogy a jelentéktelen számú lila cellán jelzett, ám igencsak elérhető, és legnagyobb valószínűséggel bekövetkező fenti két feltétel teljesülése esetén a kilencpontos Németország mögött három ponttal besurranhatunk a negyeddöntőbe, ahol a korántsem verhetetlen Csehország vár ránk.

A Hollandia-Portugália párharcról alighanem mindenkinek a 2006-os "Nürnbergi csata" elnevezésű Vb-meccs jut az eszébe, ahol Ivanov játékvezető, mivel Oscar-díjat nem vitt magával, hát bőkezűen szórta a sárga- és piroslapokat, szám szerint 16 sárgalapot és 4 pirosat osztott szét. Az amatőr színészcsapatra hajazó portugálok (és azért egyes hollandok is, de ennyi önkritika legyen is elég) bemutatták a teljes repertoárt: volt esés, sírás, üvöltözés, fetrengés, stb.

 

A mai meccsen azért erre nem számíthatunk, de az biztos, hogy kemény lesz (várható egy Pepe-kiállítás, de egy kis keménykedésért de Jongék sem mennek a szomszédba), és mindkét csapat küzdeni fog a továbbjutásért. Persze a végén az ezúttal átütő támadó- és hatékony csapatjátékot mutató Oranje győz kettővel és továbbjut. Aki kétkedik, gondoljon vissza, mire gondolt 24 órával ezelőtt: arra tippelt, hogy a csehek és a görögök jutnak tovább? Na ugye. Cén meg már úgysem segít semmi, idén nem lesz gólja az Eb-n, de majd a Realban vigasztalódhat.

Ma este holland továbbjutást ünneplünk!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr764594543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2012.06.17. 20:57:50

hopp, az első már meg is van!!!! RAFAAAA!!! :-))

G_Norton 2012.06.17. 21:37:29

Nem eléggé pengék. Pontosabban az első 10 percben mentek előre, mint az állat, jó volt látni, hogy győzni akarnak, aztán VDV gólja után semmi. Vlaart ide-oda forgatják, mint egy grillcsirkét a nyárson, ráadásul Zselématyi is betalált egy 1000000%-os ziccerből, és már ismét istennek érzi magát.

Megoldást nem tudok, mert szétestek. Ha behoznák Heitingát Vlaart helyébe (tényleg, miért is maradt ki?), és talán egy picit ordibálnék velük, mert ez nem elég, ennyi erővel essenek ki.

Sneijder nagyon kiszorult a baloldalra, ezzel kezdeni kéne valamit. Ja, és nem ártana valamit csinálni Wiellel is, mert ő a leghaloványabb az eddigi 2,5 meccs alapján.

G_Norton 2012.06.17. 22:40:22

Nem is baj, hogy kiestünk, legalább most egy friss szemlélettel újra lehet kezdeni.

Cét öröm nézni, Észak-Korea-szintű védelemnek rúgott 2 gólt, és már úgy ünnepelteti magát, mintha az összeset ő lőtte volna...

van der fan 2012.06.17. 22:56:46

Remélem ez elég nagy pofon volt az egész csapat számára. Hasonlóan érzek most, mint két évvel ezelőtt a döntő után. Akkor sem érdemelték volna meg a srácok az alapján a meccs alapján a győzelmet és most sem. A legnagyobb szeretetemmel néztem ezt a csapatot, pontosabban 11 embert, de nem játszottak jól. De ettől függetlenül Hup Holland Hup! Mindörökké!

Der_rosarote_Panther 2012.06.18. 00:26:09

Nagy változások elé néz a csapat, a jelenlegi keret láthatóan nem találja meg a közös hangot egymással. Az Eb egyik meccsén sem volt igazi összjáték, a gólok és a gólhelyezetek egyéni akciók révén keletkeztek. Marwijknek mennie kell, gondolom, megy is. Van egy olyan érzésem, hogy 2 év múlva, egy megfiatalodott, motivált Oranjének drukkolhatunk! Mert persze kitartunk, ez különböztet meg minket a divatdrukkerektől!!!
süti beállítások módosítása