Remekül sikerült az Oranje főpróbája az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt, Amszterdamban felkészülési mérkőzésen 6-0 arányú győzelmet arattak Észak-Írország felett. Legutóbb még arról szóltak a hírek, hogy Bert van Maarwijk szövetségi kapitány már-már Fergusoni hairdryer kezelésben részesítette fiait, amelynek szemmel láthatólag meg is lett az eredménye. A Szlovákia elleni sovány győzelmet követően végre igazi diadalt arattak a hollandok és ezúttal a mutatott játékkal is elégedettek lehettek a szurkolók.

Hollandia már a mérkőzés kezdetétől a kapujához szegezte az íreket és mindössze 11 perc kellett hozzá, hogy Van Persie révén megszerezzék a vezetést is. Újabb 4 percet kellett várni a második találatra, ezúttal az első gólpasszt jegyző Sneijder volt eredményes egy csodálatos szabadrúgásból. A 28. percben ismét Van Persie neve került be a jegyzőkönyvbe, 11-esből szerzett gólt, majd Afellay állította be a 4-0-s félidei eredményt.

A szünet után ugyanott folytatták a hollandok, ahol az első játékrészben abbahagyták, az 51. percben ismét Afellay vette be a szünetben becserélt Roy Carrol kapuját, majd gólt lövetett Vlaarral, Bert van Maarwijk együttese így gyakorlatilag kivégezte ellenfelét, 6-0 lett az összecsapás vége. Összességében elmondható, hogy látványosan és eredményesen fociztak a hollandok és optimistán várhatják a Dánia elleni nyitómérkőzést. Hup Holland Hup!

Felkészülési mérkőzés

Hollandia–Észak-Írország 6–0


Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: Schörgenhofer (osztrák)


G.: Van Persie (11., 29. – 11-esből), Sneijder (15.), Afellay (37., 52.), Vlaar (78.)

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems (Schaars, 78.) – N. De Jong, Van Bommel (Van der Vaart, 57.) – Robben (Narsingh, 82.), Sneijder (Kuyt, 70.), Afellay – Van Persie (Huntelaar, 57.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

Észak-Írország: Camp (Carroll, a szünetben) – Hodson, M. Duff (McArdle, 62.), McPake, Lafferty – McCann, Norwood, Clingan, S. Ferguson (Healy, 81.) – Little (McGinn, 56.), Grigg. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill

 

 


 

2 komment

Címkék: foci videó hollandia euro2012 oranje hup holland hup feelkészülési mérkőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr394562323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orulez 2012.06.04. 13:19:39

Szevasztok! Újra kezdődik egy nagy torna, bennem meg az érzés éledezik, hátha most. Bár most tűnik a legesélytelenebbnek a történet szerintem de hátha. Off topic és röhejes tudom, de nem tudja valaki hogyan lehetne beszerezni a narancs-csipogó gumimadarat?:-)

Michael Laudrup 2012.06.05. 16:37:17

Nem fogunk a hollandoknak kegyelmezni szombaton!
süti beállítások módosítása