Kínos incidens zavarta meg Hollandia csütörtök délelőtti edzését. A bemelegítést bárki megtekinthette a Wisla Krakow stadionjában, ezt a lehetőséget ki is használták, körülbelül 25 ezren voltak kíváncsi a tréningre. Azonban nem mindenki a játékra volt kíváncsi, többen huhogni kezdtek és majom hangot utánoztak, erősítette meg a hírt az UEFA egyik elöljárója.

Vélhetőleg a hollandok színes bőrű játékosait (Michel Vorm, Nigel de Jong, Gregory van der Wiel, Jetro Willems, Luciano Narsingh) próbálták így inzultálni, ám az Oranje nem ült fel a provokációnak, egyszerűen távolabb mentek a kellemetlenkedő szurkolóktól.

Forrás:nso.hu

16 komment · 1 trackback

Címkék: foci futball hollandia rasszizmus lengyelország euro2012 oranje hup holland hup

A bejegyzés trackback címe:

https://huphollandhup.blog.hu/api/trackback/id/tr374574046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy a CNN-nek: megnyerjük a foci Európa-bajnokságot (+videó) 2012.06.09. 07:33:46

Matolcsy György: Ahhoz, hogy felfejlesszük a magyar labdarúgást, egy csomó unortodox módszeret használtunk. Az Európa Ligában először alkalmaztuk a saját kapura támadás taktikáját, az előretolt kapust, a szögletrúgásból indított hazaadást, stb. stb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2012.06.08. 21:50:02

új értelmet nyert a "szurkolás"

-ispi- 2012.06.08. 22:07:09

Sajnos volt "szerencsém" igen sok lengyellel együtt dolgozni, közöttük élni pont abban az országban, amely játékosait ezek kigúnyolták egy olyan állatfaj hangjának utánzásával, amely értelmi szintjéhez nem érhetnek fel.

sivatagi n. 2012.06.08. 22:30:09

A majmok huhognak?
A baglyok meg gondolom makognak.

AbuBakr 2012.06.09. 00:12:07

biztos fel fog lendülni a banánforgalom az elkövetkező hetekben arrafelé

aztán majd hoznak egy szabályt, miszerint a banán rejtegetők ugyanazon kategóriába kerülnek, mint az öngyilkos merénylők...

mondjuk a jelenlegi holland válogatott még nem is olyan színes...
a csúcs az volt, mikor a 2006-os vb-n a francia - togo meccsen a togo-i kezdőben több fehér volt mint a franciában...
az azért elgondolkoztató pillanat volt...

Mahaboul 2012.06.09. 02:05:41

Angliában élek, fehér angolokkal dolgozom értelmiségiként (ezt csak azért említem, mert tanult emberekkel, akik nagyjából tudják hol van az EB), adnak a véleményemre, de a BBC Panorama műsor után, miszerint az EB-n minden nem fehéret ki fognak nyírni a náci ukránok és lengyelek, nehezen tudtam megmagyarázni hogy ez azért nem így megy... Erre itt van ez, hétfőn majd kapom hogy meg fogják ölni a lovely Ashley Cole-t(akit utálok, nem a bőrszíne miatt, az nem érdekelt soha, senkivel kapcsolatban, de szerintem szar játékos). Persze nehéz a volt gyarmattartóknak elmagyarázni hogy Kelet-Európában még mindig van, aki megnézi a feketéket.

agyvezér 2012.06.09. 05:25:43

Ez is olyasmi, mint amikor az öreg megélhetési rettegőnek beszólt az utcán "valaki" (természetesen az összes magyar nevében, aki mindegyszálig faszista). Senki nem látta, senki nem hallotta és a mai fullhd-s mobilos kamerák világában egy icipici kib@szott videocska sem került fel a netre. Pedig 20000-en látogattak ki az eddzésre.

Éhes_ló 2012.06.09. 07:20:23

Ez valami rettenet.
Véleményt mertek nyilvánítani, önállóan, a PC tabuk figyelmen kívül hagyásával.
Ez elfogadhatatlan.
Mindet internálni kellene.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.06.09. 07:48:11

Na, a kommentekbõl látszik, nálunk is megvan a színvonal. Csak gratulálni tudok. Néha úgy megdöbbenek,de kíváncsi is vagyok; honnan jön ez? Mi táplálja ezt a gondolkodást? Milyen tapasztalatok?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.06.09. 07:55:06

@Éhes_ló: én is véleményt nyilvánítok, pc szöveg nélkül. A rasszizmus az egyik legaljasabb,legprimitívebb dolog. A világ értelmesebb felén már nem itt tartanak,vagy csak nagyon elenyészõen kis csoportokra jellemzõ ez a primitívség. De ami fontosabb,nem büszkék erre mint te/ti, mert a társadalom azonnal összezár. Ez neked ciki.Kicsit sem vicces,és semmi köze a szabad vélemény nyilvánítás jogához.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.06.09. 07:58:02

@agyvezér: ja,biztos csak kitaláltk mi? Sajnos az a hihetõbb,hogy ott is élnek olyan szélsôségesek mint itt,akik szégyent hoznak az országra.

Demszky 2012.06.09. 08:06:10

Biztos vagyok benne, hogy csak baglyok voltak. Gonosz, rasszista jószágok, mit képzeltek?!?!

agyvezér 2012.06.09. 08:36:54

@Legelő Őse: Még akár huhoghattak is. De leszarom. Nézz körül, hogy itt hogy szaporodna a cigók. Mátyás idejében pár 1000-en voltak. Nyugaton vadászták őket. Most meg meg sem lehet őket számolni (mert az rasszizmus), csak akkor cigó a cigó, mikor áldozattá válik. De 800e-1M között vannak, és szaporodnak, mint a patkányok. Erre miért van szükség? (Az nem válasz, hogy nincs felesleges élet. Szögi Lajos, Marian Cosma, Horák Nóri, stb, stb, stb.) Primitív állatok. Az elkövetőket (és nem csak 2-3-at el kellett volna gázosítani). Mit értesz az alatt, hogy 40 cigó bemegy egy szórakozóhelyre? Késekkel. Akarategység nélkül.
És akkor a huhogás szégyent hoz az országra? Muhaha.
A holokauszt meg akár volt, akár nem, az biztos, hogy 67éve volt a vége (a hitleresnek, mert a sztálinos még eltartott 8 évig, de azért nincs külön ajvékolás). De 67 éve történt dolgok miatt hadd ne siránkozzak, szégyenkezzek meg kárpótoljak.
Innen ered a fajgyűlölet meg az antiszemétizmus.

Bicepsz Elek 2012.06.09. 09:05:43

Hat nem illik huhogni. Az mas kerdes, hogy rasszistak vannak mindenhol (Izraelbol most telepitik ki szervezetten a feketeket), Angliaban is rendszeresen fenyegetik a helyi elpuhult, bamba fehereket egyes rasszista feketek (a masik veglet videken lattam kiirast: Belepes csak feher, protestans angolszaszoknak). Par huhogo meg elmegy. Gondolom fizettek azert, hogy nezzek a bemelegitest. Persze a BBC az UK rol nem igaz tudosit objektivan(meg kulfoldrol se). Az is igaz, hogy a II. vilaghaboru idejen mindenhol, de Ukrajnaban kulonosen lelkesen gyujtottek a zsidokat a nemeteknek, szoval nemi neonaci hajlam megmaradt onnan.
süti beállítások módosítása